Tjänster

Nytillverkning & omarbetning

Drömmer du om att få tillverkat ett smycke som bara du har, då är jag gärna med på den resan och skapar detta tillsammans med dig och dina idéer.

 

Kanske finns där gammalt guld som du inte använder som skulle kunna användas till det nya smycket. Jag tittar alltid på guldet utifrån karat, färg om där sitter stenar som behöver plockas ut eller flyttas till det nya smycket.

Jag väger upp guldet och ser vad det finns för möjligheter och vad det vad det skulle kunna tänkas bli av mängden guld. Man kan alltid lägga till guld om där behövs en större mängd och blir där guld över så kan man använda det vid ett annat senare tillfälle. Är det så att man inte har guld så går det lika bra att beställa nytt av mig.

 

Du får väldigt gärna komma med egna förslag och ideer vad du tänkt dig, om inte så skissar jag olika förslag eller visar bilder på smycken jag tillverkat för att du ska kunna hitta närmre vad du önskar.

Förlovning & Vigsel

En stor händelse för många är förlovning och vigsel. Man har många och stora förhoppningar på hur detta ska ske. Något som man kommer bära med sig under hela livet är ringarna som symboliserar er kärlek. 

 

Jag hjälper er att ta fram drömringar i olika material och former, endast fantasin sätter gränser. 

Reparation

Ibland går ett smycke sönder och det behöver repareras. Det kan vara allt ifrån att man fastnat med en kedja som behöver kopplas ihop igen och lödas samman. Men det kan även vara slitage på ditt smycke som kommer med tiden som det används. 

 

Tänk på att du regelbundet ska ”serva” dina smycken för att de ska vara så länge som möjligt. Har du stenringar så är det bra att se över dem en gång om året. Då tittar jag så stenen eller stenarna sitter som de ska och inte är lösa och påväg ut. Är de det så behöver de förmodligen fattas. Vid en koll av stenar så putsar jag upp smycket så det är som nytt igen.

 

Men även andra smycken som tex har en yta som efter tiden slits av behöver en uppfräschning så man återställer dens faktiska ursprung.

 

Du kan själv tvätta ditt smycke närsom eftersom det oftast samlas smuts på det och under stenar. Det går bra att ta en mjuktandborste, lite varmt vatten och diskmedel på de flesta smycken. Men undvik starka medel såsom hårspray, parfym olika smycketsvätskor som silverdip eller liknande på pärlor eftersom det är ett naturligt material som inte alls mår bra av att bli besprutad med detta.

Kom igång på 4 steg

Steg

01

Första

kontakt via mail eller telefon

 

Steg

02

Konsultation om vilka möjligheter det finns

Steg

03

Produktion

Ev. provning av storlek halvvägs.

Steg

04

Leverans av färdigt

smycke.

Charlotte Clevenholm

Guldsmed

 

 

 

NAVIGERA

 

Om mig

 

Tjänster

 

Webshop

 

Kontakt

 

SOCIALA MEDIER

 

Facebook

 

Instagram

 

 

 

 

 

KONTAKTA MIG

 

Email:

charlotte@clevenholm.se

 

Telefon:

+46 (0) 735 05 68 13

 

 

Copyright © Clevenholm Design 2018